maandag 29 juni 2020

Stort de economie in elkaar ?

Zes procent zal de Nederlandse economie krimpen dit jaar. Volgend jaar drie keer zoveel faillissementen t.o.v. dit jaar en honderdduizenden mensen zullen hun baan verliezen. En dat allemaal door een virus wat zo klein is dat je het met het blote oog niet kunt zien.

Zes procent krimp
Ik weet niet of ik dat wel zo erg vind. De economie kan niet oneindig blijven groeien. Zeker niet zoals we het nu doen. De aarde raakt uitgeput. De mens helpt zichzelf in slow motion om zeep met de hele flora en fauna om ons heen erbij. Zes procent daar doen we ongeveer drie jaar over om zoveel te groeien dus nu drie jaar terug zou je kunnen zeggen. Zo bezien valt het allemaal nog wel mee

Allemaal een beetje minder is dat zo erg? Ja, als je het al niet te ruim had dan is dat wel erg vervelend. Een beetje herverdelen zou ook dat oplossen. Als de geschiedenis iets heeft geleerd dan is het toch ook dat een economische crisis vaak snel wordt overwonnen. Een paar jaar later is het weer ingehaald. Ik hoop maar dat we iets leren van deze crisis en ons gedrag wat aan veranderen. Beetje meer omkijken naar elkaar, voorzichtig met ons milieu. Omdenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten