vrijdag 26 juni 2020

Fraude met geldFraude bij Wirecard

Wirecard is een Duits bedrijf wat internetdiensten aanbiedt voor het betalingsverkeer. Kort gezegd verwerkt Wirecard betalingen. Wirecard zorgt ervoor dat het geld van de ene rekening wordt afgeboekt en bij de ander wordt bijgeboekt.

Wirecard is een bedrijf. Zij verdient geld door betalingsverkeer te verwerken. Wirecard is genoteerd aan de Duitse beurs. In Nederland doet Ayden hetzelfde. Wirecard en Ayden zijn concurrente van elkaar.

Onlangs werd bekend dat er geld weg is bij Wirecard. Niet een klein bedrag. Maar liefst € 1,9 miljard !
Een enorm bedrag zomaar foetsie....

De topman van Wirecard is gearresteerd en het bedrijf is al een faillissementsprocedure begonnen. Ik vind het verbazingwekkend dat zo'n enorm bedrag blijkbaar heel lang onopgemerkt kan blijven. Of beter gezegd: twee miljard euro die niet bestaat maar niemand die dat in de gaten heeft.

Je doet alsof je bijna € 2 miljard hebt maar hebt dat feitelijk niet. Met die zgn. miljarden kun je leningen afsluiten. Immers het lijkt of je heel rijk bent. Nederlandse banken hebben voor honderden miljoenen aan leningen gegeven aan Wirecard. Blijkbaar is bij de kredietcheck van de banken niet opgevallen dat er een paar miljard euro weg is bij Wirecard. Een paar miljard die helemaal niet bestaat. Money for nothing of zoiets. Bij zulke grote leningen stel ik me voor dat er een uitgebreide controle plaats vindt voordat de lening wordt toegekend. De Deutscre Punktlichkeit was even ver te zoeken !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten