zondag 7 oktober 2018

Geld besparen

Als je even googelt zul je ontzettend veel tips vinden om geld te besparen. Nou die ga ik hier dus niet herhalen. Eentje vind ik zelf wel interessant: het nieuwe rijden

Geld besparen met autorijden 

Met autorijden geld besparen. Dit lijkt een tegenstelling op zichzelf. Autorijden kost gewoon geld en dat hoef ik niet uit te leggen.Met de manier waarop je rijdt kun je wel geld besparen. Je bandenspanning op sterkte, sneller doorschakelen naar een hogere versnelling en niet persé op pole postion bij ieder stoplicht willen staan. 

€ 300,- besparen
Even een klein voorbeeldje. Sel je rijdt 25.000 km per jaar met je benzine auto. Je rijdt nu 1:15. Door wat gelijkmatiger te gaan rijden (je auto eens uit laten rollen ipv op laatste moment hard op de rem) kun je ook 1:17 rijden. Dat scheelt je bijna 200 liter benzine. Een liter benzine kost ongeveer € 1,65. Je bespaart dus 200 x € 1,65 = € 330,-.

Misschien rij jij wel minder en ben je al wel een beetje van het nieuwe rijden. Je kunt vast zelf bepalen of jij je hierin nog wat kunt verbeteren. De auto laten staan en op de fiets is natuurlijk nog goedkoper en beter voor ons milieu.

Ik ben persoonlijk wel verrast van hoeveel geld het scheelt als je een beetje rustiger rijdt. Je bent niet perse later op de plaats van bestemming. Op onze volle wegen kun je sowieso nauwelijks tijdwinst halen met hard rijden. Maar nu je ziet hoeveel het kost om te jakkeren is dat misschien ook een stimulans om je rijstijl ietsje aan te passen. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten