zondag 14 oktober 2018

Heroverwegen


Heroverwegen. Dat is overwegen en dat dan nog eens over doen. Onze regering heroverweegt om de dividendbelasting niet af te schaffen. In de aanloop naar Sinterklaas krijgen Shell en Unilever te horen dat het kado bovenaan hun verlanglijstje niet door de Goede Sint is gevonden. Wie krijgt nu de Zwarte Piet ?

Verlanglijstjes

De Sint zat er duidelijk mee in zijn maag. Hij zou nog eens goed luisteren naar wat zijn lievelingskinderen nou echt het liefste willen. De 15 bazen van de grootste bedrijven in Nederland mochten allemaal  met een nieuw verlanglijstje bij hem komen. In een grote kring namen ze plaats. Twee stoeltjes bleven echter leeg. De baasjes van Shell en Unilever zaten nog zo te mokken over dat ze het kado wat ze het liefste wilden niet zouden krijgen, dat ze het niet konden opbrengen om een nieuw lijstje te maken. Wij willen de dividendbelasting eraf en anders niks !

Tip

De Sint had een goede raad. De bazen van de grote multinationals moeten vaker op tv. Er is te weinig chemie tussen hen en de samenleving. Nou Sint: bij die 15 multinationals zit zoveel chemie dat kan Moeder Aarde niet eens aan.

Ik vraag me ernstig af wie er op zit te wachten dat Shell op tv komt uitleggen dat ze zo duurzaam bezig zijn. Zou Rutte de Sint nou echt nog geloven dat de bazen van deze bedrijven nog snappen hoe de samenleving in elkaar steekt? Kijk eens goed naar die verlanglijstjes ! Wie haalt het in zijn hoofd om ook maar een moment te overwegen twee miljard over te maken naar buitenlandse miljonairs ?Heroverwegen

We kunnen gerust zijn, de dividendbelasting wordt hoogstwaarschijnlijk niet afgeschaft. Ik snap niet dat je daar überhaupt nog over moet nadenken. Van dat geld kun je veel nuttiger dingen doen. Maar dat is niet de bedoeling. De Sint wil dat dit geld hoe dan ook bij de grote multinationals terecht komt. Hij weet alleen niet hoe hij hun nog rijker kan maken dus heeft hij ze gevraagd om zelf maar met een verlanglijstje te komen.

Binnenkort horen we vast wat er op die lijstje staat. Meneer Hamers van de ING heeft waarschijnlijk gevraagd om zijn 50% loonsverhoging die hem onlangs door de neus is geboord. Het zakje zout gaat weinig verrassend naar onze oud-minister Weijers van AKZO. Ik ben benieuwd waar de Zwarte Piet heen gaat, als hij tenminste nog mee komt dit jaar.

Heb jij je verlanglijstje al klaar ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten