vrijdag 5 oktober 2018

Geld is een raar fenomeen

Met geld heb ik een haat-liefde vehouding. Geld beïnvloedt mensen, mijzelf incl. Het lijkt soms vaak  alsof de wereld draait om geld. Neem nou de dividendbelasting en Unilever.

Onze regering kwam met het lumineuze idee om een paar miljard weg te geven aan buitenlandse beleggers. Dat vindt onze regering beter dan wat extra geld in de zorg te steken, het onderwijs, het milieu, onze veiligheid, armoedebestrijding en wat meer. Want zo zei de regering: dat is goed voor het vestigingsklimaat. Grote bedrijven zullen zich dan sneller in Nederland vestigen of hier blijven.

Gevalletje Unilever
Het is bekend dat Unilever één van de grote bedrijven is die voor de afschaffing van de dividendbelasting heeft gepleit. Het zou dan aantrekkelijker worden om zich helemaal in Nederland te vestigen en het kantoor in Londen te sluiten. Vanmorgen in het nieuws: Unilever ziet er eerst maar vanaf om alles in Nederland onder te brengen onder druk van juist ja: buitenlandse aandeelhouders.

Wat doet geld met mensen ?
Ik vond het al raar dat je zoveel miljard weg geeft voor het vestigingsklimaat. Zelden waren zoveel mensen in Nederland aan het werk. Werklozen moet je hier tegenwoordig met een lampje zoeken. Moeten we dan nog meer bedrijventerreinen en meer mensen van heinde en verre laten komen om hier te werken ? 

Wat bezielt de bedrijfsleiding van Unilever eigenlijk? Wat is de drijfveer van deze mensen? Ik ben bang dat het geld is..... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten